Omwonende

Beste buren in Kraaiennest.

De buurt heeft gesproken! Geen plein vol flats maar een plein voor de buurt. Kraaiennestplein is hier en we vieren 50 Jaar Bijlmer. Als onderdeel van 50 Jaar Bijlmer zullen wij op 16 juni jongerencultuur een podium geven in de vorm van Hoodstock Blockparty. De afgelopen jaren hebben we gezien dat de combinatie van kunst, mode en hiphop steeds meer een rol is gaan spelen bij de jeugd van Amsterdam. De Bijlmer is hierin een leidende, toonaangevende plek. Steeds meer jongeren uit Zuidoost storten zich op het oprichten van een eigen kledinglijn, het maken van kunst, fotografie, film en muziek. Door het hele land zie je jongeren in SMIB (BIMS) shirts rondlopen. Iets om trots op te zijn.

In het kader van 50JaarBijlmer richten wij ons daarom vol op de progressie en de jeugd die hier een afspiegeling van is. Met optredens van Yung Nnelg, Ray Fuego, Waxfiend, 4shobangers, Jay-Way, Soultrash, Ocho & Ibs en meer. Dit is een belangrijk moment voor de buurt, omdat deze artiesten doorgaans vaker buiten het stadsdeel optreden dan in hun thuishaven. Zo komt het voor dat artiesten wel op Lowlands kunnen optreden maar niet in Zuidoost. Op 16 Juni verandert dit allemaal. Op 16 Juni kunnen we met trots laten zien waarom Zuidoost door de jeugd van het hele land gedragen wordt.

Niet alleen zetten we muziek neer: ook zal er een kunstmarkt plaatsvinden. Deze kunstmarkt zal worden begeleid door our very own Open Ateliers Zuidoost. Daarnaast zullen er uiteraard local foods te vinden zijn.

Het evenement heeft als maximaal bezoekersaantal 1500 man en is een samenwerking tussen Stadsdeel Zuidoost en Stichting Hoodstock. Door deze constructie kunnen we prijs van kaarten laag houden en zelfs een extra korting voor de buurt regelen. Over deze korting krijg je bericht in je brievenbus.

Voor dit evenement zullen we versterkt geluid toepassen, hiervoor zijn we een vergunningstraject ingegaan met Stadsdeel Zuidoost. Vrees echter niet, we zullen ons netjes aan de vergunde tijdstippen houden en om 23:00 stoppen om de nachtrust van de buurt te behouden. Stichting Hoodstock treft verschillende geluidsbeperkende maatregelen om het geluid zoveel mogelijk op de dansvloer te concentreren. Gedurende het evenement worden zowel door de gemeente als de organisatie metingen uitgevoerd om de geluidsniveaus te controleren en te waarborgen.

Hieronder enkele data en gegevens die betrekking hebben op de Hoodstock Blockparty – The Bims: Kraaiennestplein.

Opbouw
Begint 15 juni om 07:00

Soundcheck
15 juni van 17:00 tot 19:00

Afbouw
Eindigt 17 juni om 20:00

Verkeersmaatregelen

5 parkeerplaatsen aangrenzend aan Kraaiennestplein zullen afgezet worden. Geen ander verkeershinder aanwezig.

Contact

  • Stichting Hoodstock voor/na de evenementen – Mochten zich ondanks de in deze brief genoemde maatregelen onverhoopt toch zaken voordoen welke door u als onaanvaardbaar worden beschouwd of heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met Stichting Hoodstock via info@hoodstock.nl of 0681117345.
  • Stichting Hoodstock, tijdens evenement – Voor (geluids)overlast kunt u tijdens het evenement direct contact opnemen met Stichting Hoodstock 0681117345. De meldingen die via dit nummer binnenkomen, worden op de dag zelf direct opgepakt. Tevens wordt een dossier opgebouwd, hetgeen een duidelijk overzicht geeft van klachten met bijbehorende geluidsniveau.
  • Gemeente, tijdens evenementen – Eventuele meldingen en klachten tijdens het evenement kunnen tevens op het gemeentelijk informatienummer 14020 worden gemeld. Dit kan tevens online viawww.amsterdam.nl, gebruik dan de zoekterm “melding openbare ruimte”.
  • Politie, tijdens evenementen – In geval van verstoring van de openbare orde en veiligheid is de politie bereikbaar via het algemene nummer: 0900-8844.